Kapitel 31 - 35

KAPITEL 31
INLEDNING( Musik: klicka på affischerna...)


"Jag gjorde plattor i rasande tempo, i en takt som ingen annan artist någons gjort. Guldplattorna ramlade in som om de vore pärlor på ett pärlband... Jag rider bort mot bergen för att dö..."

KAPITEL 32
INLEDNING"Norma Jean Mortenson är död. Hon tog en överdos när hon fyllt trettiosex. Hur skulle hon kunna leva upp till myten om sig själv när hon fyllt trettiosju?"


"Helvete, det är där skon klämmer. Any way you want me, thats how I will be. Alla vill ha myter, ingen vill ha människor..."


SIDAN 242 -


Mozart (död vid 35), Schopenhauer (död vid 72), Schubert (död vid 31) Kant (död vid 79).


"Han blev inte ens 32 bast. Ändå hann han fixa till tre operor, sex mässor, åtta symfonier, nitton stråkkvartetter, lika många pianosonater och över sexhundra låtar. Jag älskar melodin till Ave Maria!"


SIDAN 244


"Slutsaten av dessa två teorier var att jag borde ägna full kraft åt musiken och skjuta på äktenskapet..."


KAPITEL 33
INLEDNING
SIDAN 245


"Man måste bevisa att man duger, gång på gång. Det är en evig cirkel där det bästa måste följas av något bättre. Just precis så är det."


"Alla vill ha myter, ingen vill ha människor."


SIDAN 246


"En mörkblå Lincoln Continental Limousin från 1961 glider samtidigt ut från Houston på väg norrut. Det är ett strålande väder och det finns knappt ett moln på himlen..."

SIDAN 248


"Den som lyckades var hans efterträdare, president Johnson från bomullsbältet. Det var han som genomfört det som Kennedy snackat om när det gäller medborgarnas rättigheter och förbud mot diskriminering."


"Reagan vann. Han bytte ut bilen. och valde en Cadillac. Sedan dess har Amerikas presidenter färdats i Cadillac. Precis som det bör vara. Men i någon rosa Cadillac har de aldrig färdats."

SIDAN 247
"Ann-Margret visst hur det var. Kanske älskade jag henne. Älskade första gången på ett moget sätt. Jag vill inte prata mer om det. Jag hade ansvar för Prinsessan och det var med henne jag skulle skaffa barn och bilda familj, även om Ann-Margret var en jäkel på att laga chilisås..."


KAPITEL 34
INLEDNING


SIDAN 250SIDAN 254


"Take good care of her", vädjade jag. "Jag längtar efter Polk Sallad Annie", suckade Jesus... "I miss you", snyftade han. "Why me, Lord", frågade jag. "You´re som young and beautiful", viskade han... "One-sidet love affair", tänkte jag... "That will be the day", suckade Jesus."

SIDAN 251


Klicka på affisch för låt ur film.
"För att orka med blev det en del Dexedrin. Det är ett skapligt starkt amfetaminpreparat. Inget farligt. Läkarna skriver ut det... Det gällde att överleva även när det stank..."


SIDAN 254

"Det handlade inte längre om att välja bra låtar. Det handlade om att välja bort de värsta.... Ibland handlade det om musseltårtor. Ibland om svårigheten att dansa rumba i en sportbild... Jag menar ta följande sörja:
SIDAN 255


"Vi såg på Monty Python gång på gång och jag kunde varenda prata utantill..."

"Jag älskade att härma kommissarie Clouseau. Jag älskade Peter Sellers filmer..."


KAPITEL 34
INLEDNING
SIDAN 257


(En sopsäck är alltför dramatiskt att illustrera händelsen på sidan 257 med...)


Låna boken på biblioteket eller beställ den till specialpris!
Fascineras av Schlaugs berättarförmåga! Katrineholms Kuriren
Total trovärdighet Expressen
Språket är ironiskt och fullt av empatisk kärlek - heder åt Birger Schlaug! Webbtidningen

Mer info här!